fbpx

Guld vermeil – vad betyder det?

En bild på olika guld vermeil smycken

Innehållsförteckning

Dela detta inlägg

Vill du ha smycken med en elegant guldfinish utan att behöva investera i massivt guld? Då är guld vermeil ett populärt val. Men vad innebär det egentligen, och hur skiljer det sig från andra smycken?

Vad är guld vermeil?

Guld vermeil innebär att ett smycke har en kärna av sterlingsilver som täcks med ett lager av guld. Guldet ska vara minst 10 karat och beläggningen 2,5 mikroner tjock för att uppfylla standarden för guld vermeil, vilket gör det till en mer hållbar och exklusiv variant av guldbelagda smycken.

Fördelar med guld vermeil:

  • Mer prisvärt än massivt guld
  • Tjockare guldskikt än vanligt guldpläterat
  • Kärna av sterlingsilver ger hög kvalitet
  • Lyxig guldfinish utan den höga kostnaden.

Kan man simma med guld vermeil?

Även om guld vermeil är hållbart, rekommenderas det att man undviker att simma med smycken av denna typ. Vatten och kemikalier kan påverka guldets beläggning över tid.

Guld vermeil vs guldpläterat

Till skillnad från vanlig guldplätering, som ofta har ett mycket tunt lager av guld, är guld vermeil tjockare och därmed mer hållbart. Detta gör guld vermeil till ett bättre alternativ för den som vill ha smycken som håller längre utan att betala för massivt guld, som exempelvis ett guldsmycke i 18k.

För dig som är intresserad av smycken med guldfinish, som till exempel guldpläterade smycken, kan du utforska fler alternativ hos Kronograf, där det finns flera olika stilar att välja mellan.

På Smyckesguld köper & säljer vi bara äkta guld

Hos oss på Smyckesguld hittar du endast smycken tillverkade i äkta guld, med minst 9 karat. Vi säljer och köper inga smycken med guld vermeil eller pläterat guld.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Få uppdateringar och lär dig av de bästa

Mer att utforska

En bild på olika guld vermeil smycken
blogg
Guld vermeil – vad betyder det?

Vill du ha smycken med en elegant guldfinish utan att behöva investera i massivt guld? Då är guld vermeil ett populärt val. Men vad innebär det egentligen, och hur skiljer det sig från andra smycken? Vad är guld vermeil? Guld vermeil innebär att ett smycke har en kärna av sterlingsilver

blogg
8 skäl till varför människor säljer sina guldsmycken

Utvalda bilden av Foto av Robin Edqvist på Unsplash Att inneha guld har varit populärt sedan urminnes tid men det finns tillfällen då individer väljer att sälja bort det. Därför har vi listat 8 tillfällen då folk säljer guldsmycken. Guldsmycken är mer än bara ett sätt att få din outfit

Sälj dina guldsmycken till marknadsledande priser